vrijdag 10 januari 2014

Nieuw! Schilderen op je verjaardagsfeestje! in Schiebroek op Peppelweg158 a

Bij M.A.P. kun je voor de verjaardag van je zoon of dochter (7-12 jaar) een schilderfeestje boeken. Er zijn verschillende thema's:

'Van lat tot schilderij' feestje
Voor stoere jongens en meiden (van 10 t/m 12 jaar) die er van houden lekker fysiek bezig te zijn. Dit houdt in dat ieder een eigen schildersdoek in elkaar zet, van de spielatten tot het schildersdoek er overheen nieten. Vervolgens wordt er een abstract schilderij geschilderd in heldere, primaire kleuren.

Aan het eind van het feestje gaat iedereen met een mooi schilderij naar huis! En heb je ongemerkt tijdens het proces ook weer een beetje meer kennis opgedaan over de schilderkunst, want nu weet je hoe een schildersdoek wordt gemaakt en wat er wordt bedoeld met een abstract schilderij! 

    





Schilderen met zelfgemaakte ei-tempera
Vroeger bestond er nog geen olieverf in tubes, schilders maakten hun eigen verf. De ei-tempera die ze maakten bestond uit (het woord zegt het al) ei en pigment. Tijdens dit feestje volg je het ambachtelijk proces en schilder je vervolgens met eigen gemaakte verf een doek met een onderwerp naar keuze.
Natuurlijk wordt het wel een beetje kliederen met de eieren, maar dat is juist leuk! 

Aan het eind van het feestje gaat iedereen met een mooi schilderij naar huis! En heb je ongemerkt tijdens het proces ook weer een beetje meer kennis opgedaan over de schilderkunst, want nu weet je hoe schilders zelf hun verf maken!

    


Schilderen als Picasso
Picasso is misschien wel de beroemdste kunstenaar die geleefd heeft. Hij staat bekend als een van de ontdekkers van een schilderstijl die het kubisme heet. Hij wilde graag alle kanten van zijn onderwerp tegelijk laten zien op het doek. Daardoor zien zijn portretten er wel een beetje gek uit. Je bootst dit na door eerst een portret te tekenen van je buurman of buurvrouw, de verschillende onderdelen uit te knippen (ogen, neus, mond etc) en vervolgens op een heel andere manier op te plakken op een nieuw vel papier. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Hieronder staan 2 voorbeelden, maar ik weet zeker dat die van jou nog gekker kan! Ben je klaar met knippen en plakken? Dan schilder je het portret na op doek in mooie kleuren.

Kinderen van 6-7 jaar plakken de uitgeknipte onderdelen direct op het doek en schilderen de contouren van het gezicht erna.

Aan het eind van het feestje gaat iedereen met een mooi schilderij naar huis! En heb je ongemerkt tijdens het proces ook weer een beetje meer kennis opgedaan over de schilderkunst, want nu heb je zelf een 'kubistisch' schilderij gemaakt.

    
Picasso




Schilderfeestjes

Wanneer? Op de woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.   Zaterdagochtend van 11.00 tot 13.00 uur is ook mogelijk.
Kosten kinderfeestje? 120,- euro inclusief materiaal + iets te snoepen en een drankje
Aantal deelnemers: 8, voor iedere extra deelnemer wordt 15,- euro in rekening gebracht.
Waar? Atelier Peppelweg 158 a
Reserveren via email adres: marjoleingroot@online.nl


Aanvullend: 
Bij de feestjes wordt er van uit gegaan dat de jarige job thuis de kadootjes al heeft uitgepakt en de taart is opgegeten. Maar het is ook mogelijk dit op het atelier te doen. Laat het even van tevoren weten.

*Ik werk met studiekwaliteit acrylverf die relatief snel droogt. De kinderen kunnen in principe hun werkstukken direct mee naar huis nemen. Mocht een werk nog niet droog zijn, dan kan deze de dag erna opgehaald worden in het atelier aan de Peppelweg.

*Er zijn ketelpakken aanwezig die de kinderen dragen, dus geen vieze kleding!

* Bedrag voor de workshop uiterlijk 2 dagen van tevoren op rekeningnummer 6201455 t.n.v. Marjolein de Groot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten